Посегателства върху спортната площадка за децата с увреждания в Димитровград

    Вандали са изпочупили специалните спортни уреди на децата, които ползват услугите на Дневния център за деца с увреждания, съобщават от местната администрация.

    Площадката стана реалност след  широка благотворителна кампания, в която се включиха множество хора и фирми, за да могат децата с увреждания да развиват двигателните си функции, да се социализират при игрите и да са щастливи във външните си занимания на открито. Площадката отговаря на всички изисквания за безопасност за деца със специални потребности и бе единствена по рода си. Площадката бе открита през 2019 година лично от тогавашния зам.министър на социалната политика Зорница Русинова, като една от най-ценните придобивки в този сектор в областта.

    "Най-болезнено от всичко е, че точно сега, когато децата от Центъра започват да излизат навън, за да играят под топлите слънчеви лъчи, ги очаква разочарование", сподели директорът на ДЦДУ Ивелина Златева. Тя изрази своето възмущение и болка и с емоционален пост във фейсбук в обръщение към вандалите:

    "Давате ли си сметка колко труд, средства и мечти сте похабили? Ако нещо не ви харесва, подминете го. Ако сте решили да го ползвате обаче, защо не мислите, че самите вие утре пак ще сте тук и ще очаквате и уредите да са здрави, и боклуците да са почистени? Дори не ви приканваме да мислите за другите, за тези, за които се борим ежедневно, за да им осигурим хубава и БЕЗОПАСНА среда! Защо не тренирахте мускули на нашата единствена спортна площадка, а положихте свръхусилия да счупите малкото уреди, с които децата с увреждания разполагат? Как да им обясним защо му е нужно на някой да направи това?

    Знаем, че разочарованието е право пропорционално на очакванията. Ние винаги сме добронамерени и очакваме това и от другите – така учим и възпитаваме децата на Дневния център. Търсим нови приятели, хора, които отварят сърцата си за нашите проблеми и вълнения. Хора, които да общуват с нашите деца и да обогатяват техния свят с добро отношение и добра дума. Ако нямате такива за нас – нямате и работа при нас!"

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Бранко
      1 0
      17:01, 31 мар 2022
      Там се събират малки наркоманчета те също спадат към категорията на хора с увреждания така че не им се караите много, хвърлете им един бой и по една две солени глоби за тях и простите им родители и всичко е точно
    Последни новини