Каква е цената за автобусния билет между Димитровград и Хасково: 2 лв или 2,50?

Каква е цената за автобусния билет между Димитровград и Хасково 2,00лв или 2,50лв, това озадачава много от пътуващите по тази линия.

Всъщност може да платите билета както на цена от 2 лева, така и на 2,50 лева. Оказва се, че цената зависи от това на автобуса на кой превозвач ще се качите. Две са фирмите, покриваща тази линия - едната е Ардатур, която е ангажирана от община Хасково, а другата е Бултранс, която има договор с община Димитровград. Поскъпване имаше при Ардатур на 10-ти този месец и цената скочи от 2 лева на 2,50лв, което явно е одобрено от община Хасково. В същото време другата фирма, която е спечелила обществената поръчка в Димитровград, продължава да работи на 2 лева, защото както заяви кметът на града Иво Димов, няма законово основание, цената по договор да бъде променяна.

Разговаряхме с управителя на старозагорската фирма Бултранс, която е спечелила обществената поръчка на община Димитровград, той потвърди, че цената в техните автобуси между Димитровград и Хасково продължава да бъде 2 лева и не е променяна, въпреки инфлацията, повишаването на цените на горивата, ремонтите и др. "Задържаме цената от 2 лева, защото си спазваме условията по договора, който сме сключили по обществена поръчка. Ако ме питате дали цената трябва да е по-висока, отговора е да, трябва да е по-висока. Съобразяваме се и с друг фактор, че очакваме при вдигане на цената, пътникопотокът да намалее и това по никакъв начин няма да ни бъде от полза. Пътниците и сега намалят и субсидиите, които получаваме, вече не покриват разходите, в момента работим без печалба и сме на нула”, заяви пред BGvesti Пламен Петков. На въпроса дали в тази ситуация има опасност превозвача да се откаже, Петков отговори, че към този момент не се обсъжда това, но договорът им е дългосрочен и в следващите години те ще направят всичко по силите си да са коректни и да го спазват, въпреки че всичките им разходи се вдигат драстично.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    ХАХА
    5 0
    17:24, 1 апр 2022
    Още не сме ударили дъното , давайте ! Докато билета не стигне цена от една заплата , няма да рахатясат ! Ко прайте бе ? Ало , къде се намирате ? Ще вземете на хората и последния залък !
  • 2
    Dd
    dd
    4 -3
    18:16, 1 апр 2022
    Цената е много ниска.Мисля,че нормалната цена за билетче е между 12 и 15 лева.Българите са богати и кротки,тях нищо не ги събаря.Дано вдигнат и водата още,защото не е честно всички в ЕС да постигат зелените цели,а само Ганъо да вреди на природата.
  • 3
    Ало, я се вземете в ръце и оправете дупките на ул.д-георги китов,улицата е по зле от циганската махала,не ви ли е срам!!!
Последни новини