Disney намери новия Пърси Джаксън

Пърси Джаксън е доста известен и харесван герой. А причинита за това е не само защото за него има филми, но и защото от приключенията му човек може да си припомни (или дори научи) доста неща за гръцката митология.

Но каквото и да си говорим, романите на Рик Риърдън определено се радват на по-голяма популярност и добри отзиви от филмите. В началото на годината обаче разбрахме, че Disney+ са поръчали сериал за Пърси Джаксън - Percy Jackson and the Olympians.

Върху проекта се работи от около две години, но сега изглежда, че нещата най-сетне си идват на мястото, защото е избран и актьорът, който да влезе в главната роля. И това ще бъде Уокър Скобел. Той направи дебюта си в киното в The Adam Project, където изигра 12-годишната версия на героя на Райън Рейнолдс.

В сериала Пърси ще разбере, че е син на Посейдон, което пък го прави полубог. Но докато свиква с новите си сили, ще бъде обвинен от Зевс, че откраднал светкавицата му. Затова и младежът ще трябва да обиколи Америка, за да разбере кой е истинският злосторник и да върне реда на Олимп. 

Плановете са снимките по Percy Jackson and the Olympians да започнат още това лято, пише The Hollywood Reporter. До този момент видяхме два филма за героя (през 2010 г. и 2013 г.), като в неговата роля влезе Логан Лерман. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини