Полицейска акция за крадени коли в десетки автоморги

В ход е специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с противозаконно отнемане на автомобили, разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров, съобщиха от ведомството.

До момента са проверени над 20 автоморги, установени са депа за разкомплектоване на автомобили – по-голямата част от които – собственост на криминално проявени лица от Перник. До момента са образувани пет досъдебни производства. Полицейските действия продължават.

Иззети са голям брой двигатели, скоростни кутии, купета, различни видове авточасти и предмети от откраднати през периода 2019 – 2022 г. автомобили. За установени различни нарушения контролните органи са съставили констативни протоколи и актове.

В операцията участват екипи на Главната дирекция „Национална полиция“, Столичната дирекция "Вътрешни работи", Областната дирекция на МВР-Перник и жандармерията, служители на пожарната, както и представители на Националната агенция за приходите, Регионалната инспекция по околната среда и водите, и Инспекцията по труда.

Източник: БТА

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини