Сърбия преговаря с два големи автомобилопроизводителя, обяви Вучич

Сърбия преговаря с двама големи автомобилопроизводителя за инвестиции в страната, съобщи снощи в интервю за телевизия „Пинк“ сръбският президент Александър Вучич.

Преговаряме с два фантастични производителя на автомобили. Сърце и душа давам да ги привлека, поне един от тях да дойде в Сърбия. Единият е най-големият в Европа, а другият е световен производител, каза Вучич.

Той допълни, че един от двамата потенциални инвеститора ще вземе решение в края на юли.    

В обширното интервю за "Пинк“ Вучич изрази готовност за предсрочни избори в Белград, ако най-голямата опозиционна коалиция "Обединена Сърбия“ поиска.

Мислим, че е логично да има пауза от шест месеца, но ако настояват, нямаме проблем и по-рано да се явим на избори, каза Вучич.

По думите му кандидатът за кмет на Белград на неговата Сръбска прогресивна партия остава бившият сръбски ватерполист Александър Шапич.

На трети април се проведоха президентски и предсрочни парламентарни избори в Сърбия, както и частични местни избори, включително в Белград. Вучич победи на първия тур на президентските избори с 58,57 процента. На парламентарните избори неговата коалиция спечели най-голяма подкрепа - 42,97 процента, следвана от опозиционната коалиция „Обединена Сърбия“ – 13,6 на сто, на трето място е Социалистическата партия на Сърбия с 11,48 процента от гласовете.

В Белград коалицията на Вучич се представи по-слабо, отколкото средно за страната, като получи минимална преднина от гласовете. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини