80 % декларират доходите си пред НАП по интернет

80 % от хората от Хасковска област , които трябва да декларират доходите си от предходната година пред НАП, избират да го направят онлайн.

От офиса на приходната агенция в Хасково припомнят, че крайният срок за физическите лица да обявяват доходите си от 2021 г. изтича на 3 май.

Най-предпочитаният начин, показва анализът на офиса в Хасково, е доходите да се декларират с персонален идентификационен код, който улеснява значително клиентите с така наречената „предварително попълнена декларация“ в техния личен профил в Портала на НАП.

9 900 от лицата, които вече са обявили своите доходи от миналата година, са го направили именно с ПИК. Други 2 720 са ползвали електронен подпис и отново са декларирали по интернет. 2 360 лица са посетили лично офиса на НАП, за да подадат годишна данъчна декларация, а близо 900 са ползвали пощите.

От офиса на приходната администрация в Хасково напомнят на клиентите си, че дните от 22-ри до 25-ти април включително са неработни заради Великден, но електронните услуги ще бъдат достъпни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини