Флашмоб от 700 ученика и 70 учителя в Димитровград

Изображение 1 от 6

    Днес, ден преди патронния празник на ОУ "Пенчо Славейков", в двора на училището се разигра впечатляващ флашмоб*. В масовия танц взеха участие всички ученици и учители в димитровградското основно училище. Учениците, участвали в танца са 700, а учители и персонал - около 70 души, ни информираха от школото.

    В 11 часа ученици и учители  изпълниха двора на школото и заедно под звуците на музика разиграха масовия танц. Това се случва ден преди патронния празник на училището, като бе част от множеството инициативи, организирани по случай очаквания празник. На децата не им стигна да изиграят веднъж подготвения танц и пожелаха до го повторят. В утрешния ден в района на училището се организира спортно състезание, в което ще вземат участие ученици от всички училища в Димитровград.

    На 27 април се навършват 156 години от раждането на поета-философ Пенчо Славейков. "Пенчо Славейков е един от най-великите български интелектуалци на всички времена. Творчеството му е необятно, безспорно повлияващо българската душевност. За това този ден е важен за нас и го отбелязваме с празник," с тези думи започнаха приветствията към славейковци на патронния празник на училището.

    *Флашмоб или в буквален превод „внезапна тълпа“ е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фл
      Флашмоб ли
      2 0
      18:30, 27 апр 2022
      Не знам кой ви е подвел, че танца под строй се нарича флашмоб. Предполагам ръководството в опит да оригиналничи и да блесне
    Последни новини