Начело с премиера Петков: Българската делегация заминава за Украйна

Българска делегация, ръководена от премиера Кирил Петков, заминава на посещение в Украйна. В Киев българският министър-председател ще проведе среща с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. В рамките на визитата си премиерът Петков ще разговаря и с украинския си колега Денис Шмигал.

В програмата е предвидено и посещение на градовете Бородянка, Буча и Ирпин, където представителите на българската държава ще се запознаят с щетите и разрушенията, причинени от руската агресия. В Киев нашата делегация ще проведе среща и с представители на българската общност в Украйна.

Заедно с премиера Кирил Петков ще пътуват министърът на отбраната Драгомир Заков, както и народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, както и директорът на „Ситуационен център“ към МВнР Антон Марков.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ст
    Сташо
    3 -2
    10:03, 28 апр 2022
    Америнкаците отиват при евреина всичко е нормално
  • 2
    Ко
    Колев
    3 -2
    11:29, 28 апр 2022
    Да отиват и там да си останат!!!
  • 3
    Бъ
    Българин
    1 -2
    14:29, 28 апр 2022
    Този премиер Кирчо да не е Пепси че ходи да се дупи на всеки Македония сега и на Украйна този не може да си вдигнете гащите от оправяне затова всички ще ни минат от зад няма да ни за първи път ние сме свикнали кой минал и замина ни е оправил още от едно време ни върви с **** напред но този Кирчо нестава за нищо ПЕПСИ айде *****

Още новини

Последни новини