Колко е стар най-старият хотел в света

Корените на хотелиерството са много по-дълбоки, отколкото си мислим. Разбира се, има много стари хотели в исторически градове като Париж и Рим, но един в Япония, ги превъзхожда с векове. 

Nishiyama Onsen Keiunkan, японски курорт недалеч от планината Фуджи, работи от 705 г. сл. Хр. Хотелът е семеен бизнес, който се предава от поколение на поколение и така вече 1317 години е минал през "ръцете" на цели 52 поколения. Световните рекорди на Гинес официално го признават за най-стария непрекъснато работещ хотел в света.

Основан е от Фудживара Махито през 705 г. сл. Хр. и оттогава от семейството не спират да работят в Nishiyama Onsen Keiunkan. Те се превръщат в експерти що се отнася до гостоприемството и страхотните условия.

Въпреки че имотът претърпява различни промени, обновления и модернизации през годините, основните атракции, а именно успокояващите горещи извори и прекрасните гледки, си остават непроменени. Именно те са и най-характерното, най-важното и най-цененото що се отнася до хотела, който привлича хиляди туристи ежегодно. 

Много хора - от самураи до известни личности и политици, са отсядали в Nishiyama Onsen Keiunkan заради неговата история и лечебни води. Известната баня на Keiunkan - Mochitani no Yu, се захранва с вода директно от горещите извори. 

Самият хотел разполага с 37 стаи, всички декорирани в традиционен японски стил. Цените започват от 408 долара на вечер, разказват от Travel+Leisure.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини