Потвърдиха - двама българи са загинали при срутването в Прага

Чешките власти в Прага са уведомили официално българските институции, че измежду четиримата загинали при инцидента със срутената сграда, двама са български граждани. 

Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Драговест Горанов, предаде агенция Фокус.

Горанов е съобщил още, че двамата българи, които загинаха под срутилата се сграда в Прага преди четири дни, все още не са индентифицирани.

Те били обезобразени до неузнаваемост, което затруднявало индентификацията им. Освен това у тях не са били открити и документи
, предаде агенция КРОСС.

Твърде е вероятно вторият българин, затрупан под рухналата сграда в Прага, да се окаже от Северна България, съобщава кореспондентът на БНР в чешката столица. И тази информация обаче все още не е потвърдена от българските и чешките власти. 

Чака се официалното потвърждение и за другия българин, за когото вчера обявихме по неофицална информация, че е от Пловдив. Двамата наши сънародници са на около 40 години. До този момент все още не са обявени имената на четиримата загинали в петък строителни работници в центъра на Прага.

Украинското посолство е потвърдило досега, че един от загиналите е украинец и той е разпознат по паспорта, но няма категорична информация за четвъртия предполагаем украинец.

Най-вероятно проблем при идентификацията от чешките криминалисти се оказват липсата на личните документи или непълната информация за гражданството на загиналите.

В петък се срути стара сграда в историческия център на Прага, при което загинаха четирима работници.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини