Зеленски към украинците: Победихме тогава, ще победим и сега!

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави украинците с Деня на победата над нацизма. Той отбеляза, че "сме спечелили тогава, така че ще спечелим и сега."

Видеозапис на поздравлението се появи на страницата на Зеленски в Телеграм.

"Ние се борим за свободата на нашите деца, което означава, че ще победим. Никога няма да забравим какво са направили нашите предци по време на Втората световна война, в която загинаха повече от осем милиона украинци. Съвсем скоро в Украйна ще има два дни на победата. А някои няма да имат нищо. Тогава спечелихме. Сега ще спечелим. А в Крешчатик ще има парад на победата - победата на Украйна!", посочи Зеленски.

Президентът подчерта, че няма нищо по-опасно от коварен враг, но няма и нищо по-отровно от привидния приятел.

"Това са думи на великия украински философ Григорий Сковорода. На 24 февруари разбрахме тази истина, когато един привидно приятел започна война срещу Украйна.

Това не е война на две армии. Това е война на два светогледа. Варвари, които бомбардират музея "Сковорода", и вярват, че ракетите им могат да унищожат нашата философия. Това ги дразни. Тя е чужда за тях. Това ги плаши. Тя се крие във факта, че сме свободни хора, които вървят по свой собствен път. Днес водим война и няма да дадем нито едно късче от земята си на никого. Днес празнуваме Деня на победата над нацизма. И няма да дадем на никого нито частица от нашата история. Гордеем се с нашите предци, които заедно с другите народи от антихитлеристката коалиция победиха нацизма. И няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим тя да бъде присвоена", подчерта Зеленски.

Володимир Зеленски записва обръщението си в Крещатик - мястото, на което на 24 август 2021 г. се проведе парад по случай Деня на независимостта на Украйна.

Президентът не показа кадри от Втората световна война, а в поздравлението си включи кадри от украинския военен парад и полета на Мрия, която е била унищожена от окупаторите.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини