Депутатът Владислав Панев за протеста на енергетиците в София: защо още и Брикел в Гълъбово не е спрян принудително?

Депутатът и съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев, който е родом от Димитровград, публикува пост на страницата си във фейсбук, относно протеста на служители от ТЕЦ-ове в България, който трябва да се проведе днес в столицата. В него Панев пише, че служителите на ТЕЦ-овете на Ковачки имат право на протест, за да защитят работните си места, но протестът трябва да е насочен към собственика на предприятието, който не инвестира в екология, а централите му работят на максимален капацитет заради високите цени на тока.
 
Той също споменава, че има забележки към министерството на екологията и те са, че Брикел в Гълъбово все още не е спрян принудително, след като щом от седмица предприятието е излязло в ремонт, "въздуха е чист, няма прах и миризми, децата играят на двора", както твърдели хората от Гълъбово.
 
Депутатът припомня, че компаниите на Ковачки, включително Марица 3 и Брикел, дължат над 160 млн лева за осигуровки. 
 
В изявлението си депутатът твърди, че закриването няма да повиши цената на тока, а за всички нас е по-евтино да покрием заплатите на работещите там за известно време, отколкото гражданите в засегнатите райони да страдат. Специално ТЕЦ-овете на Ковачки цапат непропорционално, а работата им няма никакво отношение към цената на тока. Нещо повече, някои от тях са субсидирани от държавата, ужким заради високоефективно комбинирано производство, пише още Панев.
 
 
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини