Тийнейджъри разсипаха течен сапун и дезинфектант в училище, деца задигнаха пари

Двама непълнолетни са хванати за повреждане на училищна собственост в димитровградското село Радиево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Бившите възпитаници на училището влезли през прозорец в сградата и разсипали на пода в санитарно помещение голямо количество течен сапун, дезинфектант и препарати. Директорката на училището е сигнализирала в полицейското управление, след което момчетата на 14 г. и 15 г. са установени. Пред полицаите направили признания и описали механизма на извършването на деянието. Родителите им възстановили нанесената щета за около 55 лева. Материалите от преписката също ще бъдат изпратени на Местната комисия за налагане на възпитателни мерки.

Други двама малолетни са установени за кражба в Димитровград. Момчетата на 11 г. и 14 г. от село Черногорово, преди 5 дни са откраднали от дома на своя съселянка 160 лева. След подадения сигнал от 51-годишната жена, служителите са заловили децата, които признали деянието си. Преписката предстои да бъде докладвана на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към Община Димитровград.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини