„Левски“ е шампион на турнира „Богомил Попов“ в Хасково

    Тимът на „Левски“-София стана шампион в тазгодишното издание на превърналия се вече в традиционен за Хасково детски футболен турнир на името на  треньора и педагог Богомил Попов от ФК „Хасково“, дал път в големия футбола на именити български спортисти, като Станимир Стоилов-Мъри и и Наско Сираков.

    С възгласи „Купата е синя!“ младите надежди на „Левски“ вдигнаха купата на обновения стадион „Младост“, след като надиграха с 2:0 във финалния двубой тимът на „Локомотив“ –Пловдив, който също отбеляза силна игра и остана втори.

    Отборът на ФК „Хасково 1957“ се класира на трето място в  турнира след отстраняването на клуба от Севлиево с 6:2.

    В турнира участваха общо 8 отбора. Играха още ПФК „Ботев“- Пловдив, ПФК „Арда“- Кърджали, ОФК „Хасково“ и  ФК -„Димитровград“.

    В рамките на двудневната надпревара тимовете бяха разделени в две групи и играха по системата  „всеки срещу всеки“. Мачовете бяха  с времетраене от 40 минути с  5 минутна почивка между полувремената.

    Състезанието се превърна в истински празник за младите футболисти. А капитаните на отборите заедно с кмета на Хасково Станислав Дечев днес направиха разиграване с топката в центъра на терена и така откриха символично новия футболен терен, за който помогна БФС. По този повод на стадиона присъства и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. В Хасково, за да подкрепи младите надежди дойде и  старши треньорът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров. За официалното награждаване беше и  зоналният председател на БФС за Южна България Огнян Златков.

    Официалните гости раздадоха и наградите.

    Медали на всички футболисти връчиха синовете на Богомил Попов, които също са треньори по футбол Антон и Михаил. А сред публиката, за да подкрепи децата беше и тяхната майка, съпругата на Попов.

    Кметът на Хасково Станислав Дечев и шефът на БФС Борислав Попов получиха специални статуетки за усилията им по преобразяването на стадиона и принос в развитието на футбола в Хасково. Те пожелаха на младите спортисти много бъдещи успехи.

    Треньорът на българските национали Ясен Петров връчи индивидуалните награди на най-добрите футболисти на турнира. За най-добър вратар комисията определи Теодор Иванов от „Локомотив“-Пловдив. Като най-добър защитник беше отличен Иво Иванов от тима на „Хасково 1957“. Наградата за най-добър полузащитник е за Стилян Петев от отбора на Димитровград. Купата за най-добър нападател получи Иван Гинев от „Арда“-Кърджали. За най-техничен играч беше определен Яни Димитров от ОФК „Хасково“. Антони Чакъров от „Ботев“ –Пловдив беше признат за най-полезен играч, а Георги Йонков от отбора на Севлиево за най-коректен играч на турнира.

    За гол майстори с по седем гола бяха обявени двама играчи: Павлин Златков от „Хасково 1957“ и Момчил Колев от „Левски“

    За най-добър треньор наградата получи треньорът на шампионите „Левски“  Християн Христов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      К.
      К. О. Л.
      5 -1
      18:10, 22 май 2022
      Браво бате Антоне, само така и напред
    • 2
      Лс
      ЛСФК
      3 -4
      18:59, 22 май 2022
      Купата отново е синя!
    • 3
      Де
      Делиормана
      1 -1
      21:07, 22 май 2022
      България е зелена.Долу Левски и Ловеч.
    • 4
      Са
      Саянчо 2
      3 0
      22:10, 22 май 2022
      Успех на турнира и дано го има за напред .Дано другата година се сетят и до довършат другата част от трибуните и седалки също ,явно парите не са стигнали до там .А съблекални ,душове условия за децата къде са явно сезон 2025 г. или под дърветата да се преобличат :):):)
    • 5
      Са
      Саянчо 3
      3 0
      09:24, 23 май 2022
      Успех на турнира , но къде са другите две трибуни и защо не са довършени господин кмете ? Парите не стигнаха ли ...
    Последни новини