Българо-италиански отбор и тим от Франция са победители в картинг състезанието в Хасково

    Приключи 24-часовото състезание на картинг пистата в Хасково. Стартът на четвъртото издание на „ЕКО 24 часа на България“ бе даден в 12:30 часа вчера и приключи в 12:30 часа днес.

    Състезанието бе част от европейския картинг шампионат за издръжливост. Участваха 220 пилоти, разпределени в 42 тима, от 12 нации. Сред тях имаше и отбор на звездите. Пилотите се състезаваха в две категории. Непосредствено след финала бе и награждаването.

    В групата на професионалистите („категория „Pro“) победител е отборът на „Selestat kart indoor“ от Франция, в който е и най-добре класиралият се българин Георги Ванков. На второ място е „Young & wild“ от Словакия, а на трето място е „MRK pro“ от Франция.

    При непрофесионалистите (категория „Gold“) победител е „Vz intercom rt“, в който са трима българи и трима италианци. На второ място е „Eiriz racing sport“ от Швейцария, а на трето място е българският отбор на „LDM“, в който участва и 12-годишният пилот Георги Илиев.

    Състезанието имаше и благотворителна кауза за събиране на средства за малкия Гого от Хасково. Организаторите ще предоставят част от таксите, събрани за участие в надпреварата, както и лични средства.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини