Когато майката се ядосва, уврежда сърцето на детето

Жените, които се ядосват твърде много по време на бременността си, излагат нероденото си дете на опасност от сърдечни увреждания, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Учени от Съсекския университет са проследили 49 бременни на възраст между 22 и 39 години. Изследването показало, че склонността към импулсивни и неконтролирани прояви на гняв като затръшване на врати, крясъци, хвърляне на чинии и дори лакомото ядене през време на бременността се отразява неблагоприятно върху сърцата на децата в утробата.

Децата, чиито майки са склонни към такива импулсивни и агресивни действия, имат по-малки промени в пулсовата честота сред раждането. 

Промените в пулсовата честота се смятат за здравословни, защото това показва, че организмът е гъвкав и се приспособява към промените. Различните дихателни модели например обикновено се отразяват върху пулса. Ако сърцето не се приспособява към промените, има риск детето в по-късно възраст да развие сърдечносъдови заболявания и инфекция.

Изследователите обясняват също, че хормоналните промени в тялото, които предизвикват агресивно поведение у бъдещите майки, могат да преминат през плацентата у нероденото дете и да повлияят върху развитието на клетките.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини