Залови мъжа, убождал деца със спринцовка

Полицията в София задържа мъжа, който обикаляше паркове и площадки в столицата, примамваше деца и ги убождаше със спринцовка. Известно беше, че жертвите на маниака са между 6- и 11-годишна възраст. Той е убождал деца в продължение на цели девет години.

Жертвите на 47-годишният педофил, както го определиха от Столичната полиция, са били деца между 6 и 11 години. Мъжът е действал в няколко столични квартала, сред които "Люлин", "Надежда", "Обеля" и "Дружба". Последният случай на убождане на дете е от преди няколко дни в квартал „Дружба".

Първите фиксирани случаи на поведение като неговото с убождания са регистрирани през 2000 г. От 2000 до 2009 г. включително с последното нападенията стават 18. С годините нараства и броя им, като най-много са регистрирани тази година, концентрирани в последните летни месеци, обясни шефът на института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

Мъжът е бил задържан след няколкомесечни издирвателни действия. Той се водел с постоянен адрес в квартал „Обеля", но преди време е продал апартамента си там. Криминалистите подозират, че същия мъж е автор на убождания на деца в Карлово, но случаят още се уточнява.

Мъжът е бил не семеен, а преди време е работил в спешна медицинска помощ на болница „Пирогов", в Строителни войски и в столичната охранителна фирма „Егида".

Полицията разкри още, че в спринцовките, с които са убождани децата, е имало само вода. В някои от случаите мъжът се е опитвал и да блудства с децата, а при съпротива от страна на жертвите е побягвал.

Описанието, по което полицията работеше беше на 50-годишен мъж, с едро телосложение, късо подстригана побеляла коса.

Деца, станали потърпевши, разказват, че непознат възрастен мъж ги спирал денем, между 11.00 и 16.00 ч., обикновено пред жилищния блок или на детската площадка, където си играели. Питал ги къде живеят и ги повеждал към входа. Там, без да говори, да ги заплашва или разпитва, свалял панталонките им и ги убождал със спринцовка.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини