Китайска марка кръстоса Land Cruiser и Jeep

Китайският държавен автомобилен концерн BAIC представи официално кросоувъра BJ60. Всъщност, машината изглежда като истински всъдеход с оф-роуд възможности, но явно причината да бъде обявена за кросоувър се крие в липсата на рамна конструкция.

Макар и да е със самоносеща конструкция, Beijing BJ60 е с отлични възможности извън пътя. Или поне така ни уверяват създателите му. Но доста интересен е дизайнът на новия модел, чиято предница лесно може да се сбърка с някой от моделите на Jeep. Силуетът и задната част на машината пък силно напомнят за Toyota Land Cruiser.

Все пак, ако се загледате по-внимателно в детайлите, започва да си личи, че всички дизайнерски решения са оригинални, но в цялостната композиция те просто формират този вид. Особено впечатляващи са U-образните осветителни елементи, които са хармонично интегрирани в радиаторната решетка.

Beijing BJ60 е дълъг 5040 мм, широк 1995 и висок 1925 мм. Междуосието е 2820 мм, като кросоувърът ще се предлага по избор с 5 или 7 места. Салонът е семпъл и просторен, а има и някои интересни елементи. Като например дигиталната рисунка на планина пред предния пасажер.

Интериорът предлага всички стандартно за съвременните коли неща - 10,25-инчово дигитално инструментално табло, информационно-развлекателна система с 12,8-инчов екран, както и набор от физически бутони за контрол на някои от функциите.

Що се отнася до техниката и задвижването, Beijing BJ60 ще се предлага в множество варианти, включително и като пълноценен електромобил. Засега, обаче, компанията разкрива само един вариант с 48-волтов стартер-генератор. Той е базиран на 2-литров турбо агрегат, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Максималната мощност в случая е 266 кoнски сили, а въртящият момент е 406 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за едва 6 секунди, а благодарение на два бензинови резервоара (85 + 35 литра), BJ60 ще има внушителен пробег с едно зареждане.

Източник: automedia.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини