Ето как изглежда суперавтомобилът Maserati MC20 Cielo

Италианският производител добави поредното бижу в своето портфолио. Новият модел се казва MC20 Cielo и отново предлага спиращ дъха дизайн. Всъщност това е “Spyder” версия на спортното купе MC20, която се очакваше с нетърпение от любителите на високите скорости. Специалистите на Maserati отново са надминали себе си в разработката на MC20 Cielo. 

Суперавтомобилът се захранва от революционния V6 Neutrino двигател и предлага оптималната комбинация от спортна визия и луксозен интериор. Мaserati MC20 Cielo е посветен на удоволствието от шофиране на открито, но запазва всички важни предимства на купето. Името “Cielo” означава “небе”, което е свързано с уникалната характеристика на MC20 Cielo, а именно прибиращия се стъклен покрив.

В горната част е позициониран електрохромен прозорец, който променя своята прозрачност с едно натискане на бутон. Стъкленият покрив използва технологията за полимерно диспергирани течни кристали (PDLC), но също така е най-добрият в своя клас по отношение на топлоизолацията. Отварянето и затварянето отнема едва 12 секунди, съобщава NewAtlas. 

Maserati MC20 Cielo е разработен от експерти на Innovation Lab на компанията и е произведен с историческата фабрика на Viale Ciro Menotti. Oлектеният корпус от карбонови нишки увеличава теглото със само 65 килограма, спрямо купе версията на суперавтомобила. 

Компанията е използвала 3.0-литров V6 Nettuno двигател с максимална мощност от 621 конски сили, който ускорява от 0 до 100 км/ч. за три секунди. Новата версия също така е оборудвана с 360-градусова камера от последно поколение, автономна система за аварийно спиране и ще показва информация за пътните цени. 

Maserati MC20 Cielo запазва сензорите за паркиране, камерата за задно виждане и наблюдение на мъртвите точки на своя предшественик. Цената не е потвърдена официално, но се очаква да е около $220 хил.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини