Радостин Василев: Мафията пробива в ИТН (на живо)

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и група народни представители от "Има такъв народ" дадоха извънредна пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

"Аз в качеството си на министър на младежта и спорта, освен че съм подал своята оставка, не мога повече да подкрепям действията на лидера на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов и свалям своето доверие от него", заяви Василев. "Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но ето, че дойде моментът, в който България ми е по-важна от задкулисните интереси на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", добави той. 

Мафията пробива в "Има такъв народ", каза Василев. До него на пресконференцията са негови колеги, които ще напуснат парламентарната група на ИТН и ще напуснат партията - проф. Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков (общинският координатор на Плевен), Светлин Стоянов (областен координатор на Русе). 

Напускащите са от Русе и Плевен, където Радостин Василев три пъти води листата на ИТН и където партията на Слави е постигнала най-големите си успехи. 

"Явно моите разбирания и тези на г-н Трифонов са различни", заяви Василев. "Аз направих през тези месеци открит поход срещу мафията в спорта, а сега той ме хвърли на мафията". Той каза, че е готов да се подложи на полиграф (което било на мода в ИТН), за да бъде ясно, че пари не е вземал. Но кани Слави Трифонов и Тошко Йорданов да кажат дали получават финансови облаги във връзка с ангажименти към структури, които са обладали МРРБ. Имало шега сред техните депутати, че правителство ще има, докато Гроздан Караджов на власт, заяви Радостин Василев.

Северна Македония не е истинската тема за разпада на коалицията. "Г-н Трифонов не иска да е на всяка цена в политикана. Разбира се, че не иска. Той е бизнесмен",  отбеляза той.

ИТН е бизнес проект, това не е парламентарен проект, убеден е Василев. "Г-н Трифонов не се интересува от хората, той не се интересува от депутатите си, той не ги познава."

Гроздан Караджов никой в ИТН не го познава, той дойде в последния момент, каза спортният министър в оставка. Той заяви още, че Трифонов е изпращал Тошко Йорданов, за да спира започнати от него проверки.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ко
    Копчо
    4 -4
    19:25, 13 юни 2022
    продажните боклуци плюят наистина почтените за да се ортавдават че са се продали! Измет!
  • 2
    Ур
    Уруда
    2 -1
    06:35, 14 юни 2022
    Още не може да се прецени кой се е продал , но и двете страни са съмнителни . Къде е убиеца - крадец Бойко Методиев Борисов ?
  • 3
    Пр
    Продали или не!
    1 0
    18:42, 14 юни 2022
    Да вземат да вдигнат заплатите на служителите в държавната администрация и на частният сектор,че този път не само че няма да са на власт но и бой ще има как не ги е срам на тези заплати да се живее!
  • 4
    Це
    Цена
    2 0
    19:12, 14 юни 2022
    На тези цени минималната работна заплата трябваше да бъде 1500лв всичко друго е ала бала просто Киро да си ходи колкото може по-бързо Асен Василев караконджула също!
  • 5
    Па
    Пара
    1 0
    19:13, 14 юни 2022
    Хората в България искат да работят за пари,с измама не се живее
Последни новини