Спецакция заради нападение над полицаи в Самоков

Заради нападение над полицаи снощи от 5:00 часа тази сутрин на територията на Самоков започна специализирана полицейска операция. Това съобщиха от МВР.

В нея участват освен служители от областната полиция, така и екипи на жандармерията и секторът "Специализирани полицейски сили" в София. Действията са разпоредени от главния секретар на МВР.

Към 21:30 часа снощи полицаи спират за проверка в района на Самоков лек автомобил. Докато извършват действия, на място спират други две коли и излезлите от тях мъже възпрепятствали униформените да изпълнят задълженията си, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. При нападението двама полицаи са получили наранявания, единият е с охлузвания по ръката, а колегата му - със сцепена устна.

Веднага след това започват оперативно-издирвателни действия с цел установяване и задържане на нападателите. Изпратени са и допълнителни сили, които се включват в започналата специализирана полицейска операция. В рамките ѝ се изяснява самоличността на съпричастните към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини