Парламентът освободи Никола Минчев от председателския пост

След часове дебати, обхващащи годините отпреди падането на комунизма и исторически препратки към Стамболов и Гоце Делчев, пространни обяснения какво е предателство и многократни квалификации от рода на "лъжец", депутатите гласуваха по това, което стана първа точка в дневния им ред днес.

Исканата от опозицията оставка на Никола Минчев бе приета със 125 гласа за, 113 против и един въздържал се, както на гласуването, така и на прегласуването.

По правилник функцията на председател до избора на нов ще изпълнява Мирослав Иванов.

Депутатите излезоха в почивка.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    33
    333
    2 -5
    15:23, 16 юни 2022
    Новата промяна ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН! От батак в още по галям батак! Разберете, докато ни управляват българи, няма да са оправим!!!
    • Ба
      Бай Танас
      4 -1
      15:33, 16 юни 2022
      Извикай си пак цар от чужбина и да направи коалиция с комунисти, анархисти националисти и обратни либерали колаборационисти и ще ни докара просперитет и ще вържат и цъфнат налъмите.
  • 2
    Ак
    Актуализирайте бюджета!
    5 0
    19:22, 16 юни 2022
    Не се правете че пари няма.. това е престъпно деяние и е лъжа не се ли наядохте мръсници дайте добри заплати на работещите хора не ги лъжете това вече не минава които и да дойде на власт вече пари няма ли няма да ви има и вас политици крадливи!!!

Още новини

Последни новини