Извадиха 310 000 недекларирани евро от въздуховода на камион

Недекларирана валута с левова равностойност 617 279 лева откриха при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, митничарите на пункта "Капитан Андреево".

Камионът пристига на 6-ти юли  от Нидерландия с крайна дестинация Ирак. По метода „анализ на риска“ товарния автомобил е отклонен  за щателна митническа проверка на българския пункт. При огледа, включително и с рентген са отбелязани необичайни плътности около шофьорската кабина. При последвалия физически контрол във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково –териториално отделение –Свиленград.

45-годишният шофьор на камиона, който е  турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не декларирал писмено пред митническите органи пренасяната валута в големи количества през границата, която е външна граница за Европейския съюз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини