Започва мащабна акция срещу шофиращи с наркотици и проверка на действията на полицаи от шофьорското минало на Семерджиев

От тази вечер започва мащабна акция за шофиране под въздействието на наркотични вещества. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков. 

"Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, шофиращи с наркотици зад волана“, каза още Петков. 

Мярката е вследствие на тежката катастрофа, случила се преди ден в София, отнела живота на две жени.

„Никой не трябва да е над закона в България“, каза още министър-председателят в оставка. 

Ще проверяваме дали служители на МВР не са съпричинили тежката катастрофа в София 

Има факти в МВР, свързани с шофьорското минало на Георги Семерджиев, каза Бойко Рашков. Той е без шофьорска книжка от 2005 година, не се явил на шофьорски изпитет през цялото това време, а се е снабдил с швейцарска книжка, която при проверка се оказала фалшива. Има съмнения дали някои от полицейските служители са изпълнявали своите задължения по закон.

Бойко Рашков съобщи, че Семерджиев е извършил десетки нарушения през последните 16 години и затова със заповед на министъра в оставка е разпоредена проверка какво са предприели служителите на МВР при всеки един случай. Това в контекста на данните, че полицаи са прикривали деянията му. Нещо повече, от прокуратурата са върнали случай с указание да бъде наложена административни глоби. Думите на министъра на вътрешните работи в оставка потвърждават най-лошите предположения за полицейски чадър.

Днес е била установена личността на жената в джипа в момента на катастрофата и тя е служителка на столично полицейско управления и е в болнични, каза Рашков, но не съобщи име. Но стана ясно, че има друга свидетелка, която до 16 часа не се е явила.

Стана ясно и, че Семерджиев е успял да избяга от проверка на служители на реда и е разпоредена проверка, как това се е случило. Рашков обеща след изясняване на обстоятелствата, да се раздели с всеки полицейски служител, който не изпълнява задълженията си. Той споделя обоснованото подозрение, че е имало пасивно съдействие от страна на полицаите.

Вярно е, че Семерджиев е бил явен свидетел по дело за разпространение на наркотици, но това не му дава статут и по никакъв начин няма отношение към тежката катастрофа.

Няма крайна дата за провеждането на специализираната операция, каза Рашков, но тя стартира още днес.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ба
    Бай Иван
    9 -3
    16:43, 7 юли 2022
    "Голяма " е акцията на думи пепел в учител на журналистите.. При тези убийства и катастрофи на пътя до сега пияндето министър Рашков трябва да си е подал оставката!! След него далавераджията от село Странско и началник на столичния кат Т. Тенев.
    • За
      Зарко
      8 0
      17:29, 7 юли 2022
      Началника наплицията в Хасковска област който е близък прител с Бойко Рашков и Теню Тенев не разбира какво работи и прави само интриги на твма пътна безопастност. Прикриват разпространители на наркотици които вече втора година са активизирали безнаказано дейността си. Създала се се социална нетрпимост към неадекватността на тези елементи.
  • 2
    "Наблюдател"
    8 -1
    17:15, 7 юли 2022
    Празни приказки говори този. В България всяко чудо за три дни. Жалко за погубените и за техните близки.
    • Ди
      Дидо
      4 -3
      17:36, 7 юли 2022
      Дамаджаната е най-големия нарушител на закона за движение по пътищата. Редовно караше автомобол след като беше пиян залян. Дамаджаната в годините назад има много изнасилвания на студентки за да си вземат изпитите по право. Скоро ще бъдат изнесени конкретни данни. В Хасково близко аверче му беше Мидов, който ходи да му се моли да назначи пумата.
  • 3
  • 4
    Сп
    Справедливостта!
    1 0
    09:00, 9 юли 2022
    Трябва да има адекватни мерки и за превишена скорост по магистралата , сега виждам че е пълно с полиция но така трябва да е винаги целия летен сезон!
  • 5
    Ре
    Респект
    1 0
    09:12, 9 юли 2022
    Респект на всички водачи на скъпи и по евтини МПС които спазват правилата за движение по пътищата и карат разумно и спасяват човешки животи , това е модерното изкуство да бъдеш щастлив човек а грозното е да караш стар дарак и да даваш газ до дупка!
  • 6
    Ф
    Ф
    1 0
    09:13, 9 юли 2022
    Спазвайте правилата спасете себе си и други!
  • 7
    Бр
    Браво
    1 0
    09:26, 9 юли 2022
    Правилно винаги съм се възхищавал когато видя хубава кола която спазва правилата
  • 8
    Да
    Дарик
    1 0
    09:34, 9 юли 2022
    Задкулисни схеми и мафия ето това е престъпно и това е най голямата пречка за България

Още новини

Последни новини