Поставиха специални контейнери за Курбан Байрям, изхвърлянето на животински отпадъци извън тях струва до 1000 лева глоба

В Община Златоград поставиха специални контейнери за най-големия празник на мюсюлманите Курбан Байрям. От общината напомнят, че  е забранено изхвърлянето на отпадъци с потенциално висок екологичен и здравен риск, включително животински, в съдовете за битови отпадъци  и други нерегламентирани места.
В тази връзка, с цел недопускане на зарази и неприятни миризми по време на празника Курбан Байрям, на определени места са поставени контейнери, в които ще се събират само животински отпадъци, за периода от 07.07 до 11.07.2022. Контейнери за животински отпадъци са поставени във всички населени места в общината. При констатиране на нарушения, т.е. изхвърляне на животински отпадъци в съдовете за битови отпадъци и други нерегламентирани места, се предвижда административно наказание „глоба” в размер от 300 до 1000 лева, подчертават от администрацията. В общините Мадан и Рудозем също има създадена организация за събиране и извозване на въпросните отпадъци. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини