Арести за дрогирани, пияни и шофьори без книжки

Затегнатата примка около шофьорите, седнали зад волана в нетрезво състояние или след употреба на наркотици в цялата страна, продължава. Масираните проверки бяха разпоредената от вътрешния министър Бойко Рашков след злокобния инцидент на столичния булевард „ Черни връх“, при който загинаха две момичета, ударени от бясно летящата кола на дрогирания Георги Семерджиев.

В следствие на строгите патрули, през почивните дни в региона на Хасково са заловени редица неизрядни водачи.

Две бързи производства са стартирали на 8-и юли. Първото е срещу 43-годишен димитровградчанин, управлявал в родния си град „Фиат“ с наличие на кокаин, потвърден с техническо средство.

Вторият задържан е в Районното управление на Хасково. Шофьорът на „Шкода“ е арестуван при проверка в квартал “Орфей“ . Оказало се, че 51-годишният мъж шофира след употреба на 3,63 промила алкохол. Отказал е кръвна проба. На следващия ден отново в РУ Хасково е пренощувал неправоспособен водач на 31г. Той е шофирал „БМВ“ по улиците на града, след влязло в сила наказателно постановление.

Още две бързо производства срещу водачи, нарушили Закона за движение по пътищата са стартирали в неделния ден.

Първото е в РУ Харманли срещу 63-годишен, шофирал „Фолксваген“ по улица „Каблешков“. Той опитал да заобиколи паркирано „Ауди“, но се блъснал в него, което довело до ПТП с материални щети. Пристигналите на място пътни полицаи го тествали с дрегер, който отчел 1,91 промила алкохол.

Второто производство е РУ Димитровград, които са установили, че на път I-5, 33-годишен управлява „Мерцедес“ в срок на административно наказание.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини