Шофьори недоволстват от знаци фантоми и неуредици в града и около Хасково

    Редица сгрешени, повредени или неправилно поставени знаци и  табели има в града и околностите му, сигнализират местни шофьори. Някои от най-фрапиращите случаи сигнал подаде Стефан Аврамов.

    Като дългогодишен ръководител на групи туристи преподавателят по география той често се е натъквал на безсмислени в съществуването си табели от уличната регулация. Дори се шегува за една от тях-тази преди разклона на с.Въгларово, че дава награда на този, който разчете какво е написано на нея.

    Само преди няколко дни пътувал от Харманли към Хасково и в последният момент забелязал пътен знак А-40, който предупреждава за висока концентрация на пътно-транспортни произшествия. Под него имало още нещо. Като дългогодишен шофьор Аврамов се досетил, че най-вероятно това „още нещо“ ще е забранителен знак за движение със скорост по-висока от означената. И като съвестен гражданин отбил встрани от пътя, слязъл, за да види за какво става въпрос. Това обаче било възможно само след разтваряне на клоните на дървото и храстите, обрасли около пътните знаци.

    "Бързо се качих на колата, защото си помислих, че сега може и да ме глобят, ако минат  пътните полицаи. Но пък от друга страна, ако не бях слязъл, как щях да знам за ограничението от 60 километра в час и че този участък е опасен. И в единия, и в другия случай-все е риск“, казва Аврамов.

    Но той не е единствен, възмутен от неуредиците по вертикалната пътна маркировка. Водачи посочват като проблем указателните знаци на кръговото на излизане от Хасково на изток. Там объркването може да дойде от стрелките, указващи посоката на движение в кръговото.

    А преди това, на изхода на Хасково в същата посока, има друга пътна табела. За нея със сигурност се знае, че е указателна за посока към населено място, защото е правоъгълна и синя, какъвто е регламентът за този вид знаци, но нищо повече. В този случай указанието на указателната табела е оставено напълно на фантазията на водачите.

    На много места извън и в града има табели, които са я олющени и не се четата или пък са неугледни и напълно в диссинхрон с разпоредбите за това как трябва да изглеждат.

    На южния вход на Хасково пък има отклонение към областния град с указателна табела, че надясно е пътят за Хасково, този за Стара Загора и този за Свиленград. През това отклонение се върви и към Кърджали. Но тези водачи, които са в тази посока и не са от региона няма как да знаят, че трябва да продължат напред, защото указание за това няма.  Преди години при катастрофа знакът, указващ посоката за Кърджали беше отнесен и така си остана -без него, разказват служителите от птицекомбината, който е в непосредствена близост. Това създавало често проблеми на чужденците, който спирали да питат накъде всъщност трябва да карат, ако искат да продължат към пункта „Маказа“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини