Откриха нива с коноп край пчелин, задържаха дрогиран водач

Само в рамките на два дни, криминалисти от Районното управление в Димитровград установиха в село Злато поле конопени растения, за които се полагат грижи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера по време на специализирана операция, полицаите са проверили гориста местност край язовира на селото. В оградено място за пчелин те намерили засети 13 култивирани растения от рода на конопа с височина до 1,70 м. На място в момент на поливане на растенията е заловен 43-годишен димитровградчанин. Последвала е проверка в ползван от него фургон, където е открито станиолово топче със суха зелена листна маса с тегло 0,3 грама, реагиращо при полеви наркотест на марихуана. Криминалистите са претърсили и къщата му на улица „Площад Стара Загора“ в Димитровград, откъдето иззели плик с близо 50 грама канабис и конопено растения с височина 1,40 м. Пред криминалистите, мъжът признал деянието си и описал механизма на извършването му. Мярката му на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Припомняме, че през предходния ден полицаите откриха друга нива с конопени растения в Злато поле.

Също за държане на дрога в свиленградското управление е пренощувал 35-годишен от града. Вчера в 14 часа той е спрян с Мерцедеса си. В хода на контрола, в подлакътник на колата са намерени 2 станиолови топчета канабис с тегло 10,8 грама. Последвал е тест с техническо средство на водача, което показало употреба на същата дрога. Заведено е бързо производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини