278 нови позитивни с Ковид-19 в Хасковско. Трима починаха

278 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалата седмица. Най-висок е броят на новозаразените в община Хасково и община Димитровград, съответно 86 и 80 лица. На трето място по разпространение на болестта в тази вълна е общи Свиленград. Там са отчетени нови с коронавирус 42-ма души. В община Харманли – 35 лица.

Продължава покачването на случаите и в останалите общини на региона, но доста по плавно. В Ивайловград и Любимец позитивни проби са дали 7 души, община Симеоновград са 5-ма, а в района на Стамболово и Тополовград са 6 лица. По двама новозаразени има в Маджарово и община Минерални бани.

Сред далите положителен тест за вируса за последните седем дни са трима бежанци от центъра в  Харманли. Под карантина са поставени 37 контактни с тях.

Сред новозаразените са лекар по дентална медицина от Хасково, акушерка  от МБАЛ – Димитровград и медицинска сестра  от МБАЛ – Хасково.

Бум на заразата има и в Дома за възрастни  хора в Харманли. Там са позитивни 7 души. В болници с усложнения се лекуват 35 от пациентите с Ковид-19.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 28501. Починали са 1709 души. За последната седмица са трима от тях. Жена на 78 г. от община Маджарово, с придружаващо хронично белодробно заболяване и диабет,  мъж на 80 г. от община Хасково, и мъж на 78 г. от община Харманли, с придружаващо сърдечно заболяване.

Регионът е в жълтия сектор на ковид картата на страната с 201 души новозаболели на 100 хил. души население на базата на 14-дневна проследяемост на разпространение на коронавируса.

50 746 са ваксинираните в завършен цикъл, което е 25.8% от населението на региона.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини