В Димитровград изградиха хотел за насекоми

Изображение 1 от 5

    Насекомите в Димитровград вече ще се чувстват една идея по-добре, защото в града за тях функционира хотел, съобщават от  ОП “Детски и младежки център“. Той е изграден по проект „Чиста околна среда“ и финансиран по Общинска програма „Димитровград на младите“. Децата от Арт ателието по приложно и изобразително изкуство към летните занимания на ОП “Детски и младежки център“, с помощта на техните ръководители, изградиха място за настаняване на  полезните насекоми, които оцеляват трудно през зимата. Те са имунната система  на градината и затова изискват специално внимание. Един от добрите начини, по които може да се помогне на тези полезни животни е като им се осигури място, на което да презимуват.
    Хотелът представлява разграфена къщичка, като във всяка „кутийка“ са поставени различни естествени материали/шишарки, кестени, камък, дървесина/ и хартия.
    Хотелът за насекоми е с адрес паркчето пред сградата на ОП “Детски и младежки център“. Целта на изграждането му е да се възпитава отношение на децата към природата, да изградят връзка с нея, да опознаят взаимодействията между растенията и животните.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Fe
      fen
      1 0
      18:49, 25 юли 2022
      За комарите,ще правят,стрелбите.Ще ги ,,стреляме''.
    Последни новини