Голям пожар блокира пътя Бургас – Варна

Зарази голям пожар в Бургаския регион пътуващите от Варна към Бургас ще бъдат отклонявани през Айтоския проход, съобщиха от полицията.

Сигнал за пожара е подаден около 13:50 часа в Районно управление “Полиция” - Несебър, съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР - Бургас.

Към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни автомобила от Несебър заедно с четирима огнеборци. Те са започнали гасителни действия, но са поискали помощ. Отзовали са се още три противопожарни автомобила - един от Поморие и два от Бургас. Към момента гасителните действия осъществяват петнайсет огнеборци. Към тях са се присъединили служители от Държавно ловно стопанство - Несебър, две водоноски и петима огнеборци от Свети Влас.

За бързо маневриране на противопожарните автомобили и достигане до мястото на пожара се е наложило затваряне на пътната отсечка между Бургас и Варна в района под ресторант “Ханска шатра”.

Има километрично задръстване и двете посоки - от Варна към Бургас и обратно, каза Рандева. Тя информира, че към момента гасителните действия са изключително затруднени поради пресечения терен, буйните пориви на вятъра с неопределена посока и високите външни температури на въздуха.

Временно движението при 202 км на пътя Бургас – Варна в участъка Слънчев бряг – Обзор (проход "Приморски") е ограничено поради горски пожар. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Автомобилите до 3,5 тона преминават през Дюленския проход. Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е: Провадия – Руен – Каблешково.

Движението в област Варна се отклонява при Старо Оряхово през Долни Чифлик -Дългопол –Айтос (Айтоски проход). 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини