Пожарът в Мандрица тръгнал от късо в ел.инсталация

Пожарът, който лумна в късния следобед в понеделник в землището на ивайловградското село Мандрица е тръгнал от късо съединение в ел.инталация, вследствие на бурен вятър, съобщиха от полицията.

Пламъците са погълнали  стари необитаеми постройки. В последствие огънят се е разпрострял по десния край на р.Бяла река. Няма пострадали хора.

Образувано е досъдебно производство.

Пожарът е локализиран, съобщиха тази сутрин от Областната противопожарна служба.

По-късно от община Ивайловград уточниха, че при пожара са изгорели 5 необитаеми къщи и 2 селскостопански постройки. Две населени къщи са били спасени от огъня.

От местната администрация благодариха на всички, които са се включили в гасенето и са успели да предотвратят голяма трагедия.

В гасенето на пожара се участвали екипи огнеборци от Ивайловград, доброволци от Доброволно формирование, екипи от Териториалното поделение на държавното горско и от Общинско горско предприятие, на EVN, също така и пожарни екипи от Хасково, Симеоновград, Маджарово, Момчилград и жители на село Мандрица.

За овладяване на огнената стихия, от Еко-комплекс „Букор щепи”са осигурили достъп до плувния басейн, от който пожарните екипи са зареждали допълнително вода.

Кметският наместник на село Мандрица и Веселин Абаджиев са се включи в гасенето със собствена техника. Като доброволец с лични ресурси е участвал в овладяването на огъня и Михаил Кафадаров.

Пожарът е локализиран, на място остават дежурни екипи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини