Фотоизложба "Градът" откриват днес в Димитровград

На 29 август от 18.00ч. в началото на бул.България ще бъде открита официално постоянната изложба „Градът”. Изложбата събира следи от културно-творческото наследство в Димитровград, създадено между 1947 и 1989г. и чества нейните създатели, както архитектите и художниците, така и тези, които са работили заедно с тях, за да се реализират идеите им. Нейн автор е Стефан Спасов – дизайнер и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989г., който пристига в Димитровград за откриването на изложбата утре. В събитието ще участват и кметът на община Димитровград Иво Димов и главният архитект Елисавета Георгиева.

Докато Димитровград може да се похвали с реализирането на много сгради, паметници и произведения на изкуството, които заслужават да бъдат представени в тази изложба, внимателно избраните фотоси отразяват разнообразен и балансиран поглед на историческото и творческо развитие на града през въпросните години. Паметта и историята ни позволяват да оценим средата, в която живеем и постигнатото до наши дни. Позволява ни да осъзнаем заобикалящата ни действителност и скритите подробности, които творците са оставили да свидетелстват за миналото в настоящето.

Фотоизложбата е оформена в две секции (A и B), като всяка отделна секция е посветена на две различни категории. В секция A са темите „Мир и възход” и „Труд и индустрия”, а в секция B са темите „История и борба” и „Култура и живот”. В поредицата от кадри са представени четири емблематични сгради и няколко монументални и декоративни произведения, които могат да бъдат открити както във външните, така и във вътрешните пространства.

Стефан Спасов е роден през 1994 г. в България. През 1997 г. семейството му се мести в Канада, където следващите години той продължава своето образование. След завършването на гимназията през 2012 г. поема по пътя на бизнес маркетинга, но след приключване на първата година от обучението си решава да се съсредоточи върху творческо развитие и свързаните с това програми по графичен дизайн и визуални изкуства. Бил е творчески директор на MPT Agency — агенция за дигитален маркетинг в музикалната индустрия, със седалище в Монреал, Канада.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини