Петя Иванова спечели първа награда в Националния конкурс за поезия "Ивайло Балабанов"

На тържествена церемония по награждаването в Националния конкурс за поезия „Ивайло Балабанов“, която се проведе в неделя в НЧ „Пробуда 1914“ в Ивайловград, бяха обявени отличените автори.

Журито с председател Бойко Ламбовски и членове Хубен Стефанов, Елка Няголова, Иван Бунков и Светла Моллова присъди първото място на поетесата Петя Иванова за стихотворенията ѝ „Обувките на дядо“, „Посока за отплаване“ и „Просветление“. Втора награда си поделиха Димитър Никифоров и Диана Юсколова, а трета отиде при Лиляна Качова.

Авторите бяха наградени с парични премии, плакети и бронзови статуетки, създадени за конкурса от скулптора Емил Пенчев.

Присъдени бяха и две специални награди: на Славянска академия за Мина Карагьозова и на Тракийските дружества в България за Светлана Ангелова.

Журито обяви и имената на всички поети, чиито текстове ще бъдат включени в специална антология, посветена на конкурса. Списъкът им е публикуван на официалната страница на наградата във Facebook, където скоро ще могат да се прочетат и отличените текстове: https://www.facebook.com/konkursIvailoBalabanov

По време на тържествената церемония по награждаването беше представен и спектакълът по стихове на Ивайло Балабанов „Похвално слово за българката“ с режисьор Иванка Шекерова, както и химнът на Националния конкурс за поезия „Ивайло Балабанов“ по негови стихове и музика на композитора Димитър Ганев.

Всички дейности се осъществяват по проект на НЧ „Пробуда 1914“ и Община Ивайловград, финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Любителски изкуства“ 21.

Елица Мавродинова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини