Д-р Янчо Делчев, носител на Почетен знак на Хасково: Добрите лекари, трябва да бъдат и добри хора

Изображение 1 от 6

    Д-р Янчо Делчев беше удостоен в празничния ден на Хасково 8-ми септември с Почетен знак на града.

    На официална церемония отличието му връчи по традиция председателят на Общинския съвет Таня Захариева. Здраве, късмет и благополучие, пожела тя на всички присъстващи „Нека с достойнство да живеем в настоящето и с вяра да градим бъдещето. Нека носим винаги Хасково в сърцата си“, каза тя в обръщението си.

    С уважение към д-р Янчо Делчев на церемонията присъстваха почетни граждани на Хасково, негови близки, колеги и приятели. Да го поздравят дойдоха и първият директор на Природо-математическата гимназия в града, чийто възпитаник е д-р Делчев -Дойчо Кръстев и настоящият й Гергана Петрова.

    За неговата всеотдайност, с огромна благодарност от името и на гражданите на Хасково за труда,  работата му в медицината и достойното поведение, като гражданин на Хасково, Таня Захариева връчи Почетния знак на д-р Делчев.

    „Добрите лекари дават здраве, съвети и надежда. Те трябва да застанат понякога между смъртта и пациента си, за да си го вземат обратно. Добрите лекари, трябва да бъдат и добри хора“, каза д-р Делчев от трибуната в зала „Хасково“.

    Почетният знак на Хасково му бе присъден с Решение на Общински съвет от 29 юли, тази година, по предложение на инициативен комитет.

    Той е акушер-гинеколог с над 30 г. стаж. Завършва Медицински университет София през 1986 г. Д-р Делчев започва своята кариера през 1986 г. като Завеждащ здравен участък в хасковското село Мандра. През 1992 г. прави специализация по Онкогинекология в Кантонална болница, St. Gallen, Швейцария. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 1997 г. През 2006 г. придобива магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Д-р Делчев е началник на Гинекологично отделение в МБАЛ „Доверие“ в София. Създател е на първия у нас център по роботизирана хирургия, който към днешна дата е в топ 3 на Източна Европа. Участва в множество дарителски кампании, а през 2010 г. е удостоен с наградата „Благодеятел на годината“.

    От 1995 г. и до днес поддържа амбулаторна практика и оказва специализирана медицинска помощ в Хасково.

    Участвал е в значими международни научни форуми и конгреси и е член на Европейска Асоциация по Онкогинекология, Световна Асоциация по Онкогинекология, Българска Асоциация по Онкогинекология и Български Лекарски Съюз.

    На днешния ден той с благодарност си спомни за всички хора-близки приятели и професионалисти, които са му помогнали по пътя му на израстване като човек и лекар.

    „Почетният знак на Хасково за мен има сантиментална стойност, защото аз винаги съм се гордял, като гражданин на този град“, каза още д-р Делчев.

    Кметът на Хасково Станислав Дечев също поздрави д-р Делчев за признанието, което получава от хората от Хасково.

    „Днес е светъл ден за всички. Пожелавам на всеки от Вас най-вече здраве, късмет в начинанията Ви и благоденствие в семействата Ви. Минахме през много трудности през последните години. Вероятно ни предстоят и още нелеки моменти. Но знам, че заедно можем да ги преодолеем, за да продължим да градим нашия красив град“. С тези думи кметът на Хасково присъстващите на церемонията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Км
      Кметът
      7 -1
      19:23, 8 сеп 2022
      Поне кметът се показва в истинската си светлина -добър, човечен и т.п! Таня Захариева е фалш, лицемерие и машина за пари като д-р Делчев! Живи и здрави и си яжте парите, добър апетит!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини