Олексий Резников: Войната в Украйна навлезе в "третия си етап"

Войната в Украйна навлезе в "третия си етап" и сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, като ще доведат до поражението на руската армия, казва украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за френския в. "Монд", публикувано днес.

"Контраофанзивата ни е третият етап", изтъква Резников на фона на бързото настъпление на украинските сили в Източна и Южна Украйна.

Украйна заяви, че от началото на този месец си е върнала 3000 кв. км територии.

"Целта на първия етап от войната бе да удържим руснаците. Вторият се състоеше в установяването на баланс между тях и нас на фронта, в стабилизиране на фронта и в тестване на тяхната издръжливост", обяснява украинският министър за френското издание.

"Нашият генерален щаб изработи план с оглед на въоръжението, което получихме от партньорите ни; започнахме да използваме мобилните артилерийски системи "Хаймарс", за да прекъснем логистичните линии на противника, да унищожим складове с гориво и боеприпаси. Това е третият етап на войната, който започна в Южна и Северна Украйна, в районите на Херсон и Харков", казва още Олексий Резников.

Целта на Украйна е да освободи всичките си окупирани територии, "включително Крим, Луганска област и Донецка област. Нашите граничари ще установят постовете си по протежението на руско-украинската граница - такава, каквато тя бе закрепена през 1991 г.", подчертава министърът.

Освен "пълното освобождение" на украинските територии, Киев настоява също така за "пределно ясна пътна карта за плащането на репарации от Русия и за подвеждането под отговорност на виновните за военни престъпления", извършени от началото на руското нахлуване на 24 февруари.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Са
    само така
    2 -2
    17:54, 12 сеп 2022
    Обаче на Путин ще му се стъжни живота още преди това.Вероятно няма да се наложи международен трибунал за този убиец защото неговите хора ще му видят сметката.Ха дано по скоро.
    • Hh
      Hhaha
      1 0
      20:55, 12 сеп 2022
      Още ли има балъци ,които вярват на тези глупости …укрите в момента са пушечно месо - за 3 дена 5к човека ,сто процента си ваксиниран …
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини