Заловиха 29-годишна дрогирана зад волана,72-годишна предизвика катастрофа

29-годишна жена седнала зад волана след употреба на наркотично вещество. Около 5 часа вчера на ГКПП „Маказа“ водачката била тествана за наркотици и дрегерът отчел положителен резултат за бензодиазепини. Издаден е талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Жената е била задържана за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Започнато е бързо производство.

ПТП. 72-годишна с лек автомобил „Опел“ при маневра за излизане от район на паркирани автомобили в Кърджали не съобразила поведението си с други участници в движението и била ударена от Тойота“. Вследствие на удара потеглящата кола се блъснала в паркиран автомобил „Тойота“. Направените тестове за алкохол са с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено от полицейски служители на РУ-Момчилград. По пътя между селата Звездел и Кос бил спрян за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 65-годишен. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини