Колеги на таксиметровия шофьор: Ударен е, докато е седял на седалката и е бил на работното си място

Обвиниха 23-годишния мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в столичния квартал "Разсадника".

Той е привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда.

Задържан е за 72 часа. Свидетели на побоя обаче разказват, че не той е бил в нарушение и не той е започнал боя.

"Шофьорът на таксито не е слязъл от автомобила, бил е ударен, докато е седял на седалката и е бил на работното си място", заявиха в "Денят започва" колеги на таксиметровия шофьор.

Според тях е необходимо да се вземат мерки и да се сложат паник бутони по таксиметровите автомобили. Те са категорични, че трябва да бъдат защитени на работното си място.

Кръстовището на Орлов мост в столицата блокирано през нощта след инцидента от таксиметрови шофьори в знак на съпричастност към починалия им колега в квартал "Разсадника".

Таксиметровият шофьор е идвал по улица "Хъшове" срещу движението, движил се е в нарушение. От другата улица пристига автомобилът, в който се е движил 23-годишният мъж, задържан за случая. Зад волана е била приятелката на момчето.

В зоната на кръстовището двата автомобила се засичат, започва словесна размяна на реплики, която прераства в побой.

Според част от свидетелските показания пръв удар е нанесъл таксиметровият шофьор. Момичето е повикало полиция. Таксиметровият шофьор е повикал своя брат, заедно с други техни познати. Съдебномедицинска експертиза ще установи каква е причината за смъртта на таксиметровия шофьор.

23-годишното момче е с множество хематоми по цялото тяло и със счупен нос, наложило се е през нощта от ареста на Трето РПУ да бъде настанен в болница, като от съображения за сигурност няма информация в кое болнично заведение е. Разпитите по случая продължават.

Главният прокурор Иван Гешев коментира, че смъртта на таксиметровия шофьор е вследствие на агресията на пътя. Според него ситуацията, на която ставаме свидетели, е плод на война на политици срещу прокуратурата.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фб
    ФБ
    4 0
    09:50, 10 окт 2022
    Гешев тръгнал да обяснява, че вследствие агресия на пътя е станало нещастието, не Гешев в следствие от некомпетентно 12 годишно управление на шефа ти и това, че за нищичко не ставаш.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини