Пиян шофьор катастрофира при Млечино, настанен е в болница

Водач, употребил алкохол, катастрофирал и бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. На 8 октомври около 10,40 часа между селата Млечино и Богатино 53-годишен с „Мерцедес“ загубил контрол над управление, автомобилът се блъснал в еластична ограда и автомобилът се обърнал по таван в крайпътна канавка. Екип на пожарната служба в Ардино извадил от колата водача, който бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Ардино, а след това транспортиран до Кърджали. Направеният тест за алкохол отчел 2,14 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство. Двама пострадали леко при пътнотранспортно произшествие на главния път от село Черноочене към Кърджали на 7 октомври малко след 19 часа. 55-годишен водач на „Форд“ загубил контрол над управлението, колата се блъснала в еластична ограда и се преобърнала странично на платното. Шофьорът и 51-годишната му спътничка били прегледани в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободени. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен и акт по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в Районните управления в Кърджали и Ардино. Около 10,30 часа на 8 октомври между селата Млечино и Богатино 53-годишен се придвижвал с „Мерцедес“. При направен тест за алкохол на водача дрегерът отчел 2,14 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Същия ден около 20 часа в село Стражница полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 74-годишен. Водачът е бил тестван за алкохол и резултатът отчел 1,43 промила. Отказал е кръвна проба за анализ. Двамата, управлявали след употреба на алкохол, са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кърджали и Ардино.

 225 моторни превозни средства и 240 лица са били проверени в специализирана операция на територията на областта на 8 октомври в интервала от 6 часа до 14 часа с цел контрол за спазване на скоростните режими, неправилни маневри, отнемане на предимство, шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. 38 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 7 акта и 31 фиша.

48-годишен, откраднал ключове от лек автомобил, е бил установен от полицаи от РУ-Крумовград. На 7 октомври около 9,30 часа в района на село Дъждовник мъжът прибрал ключове от таблото на лек автомобил „Фолксваген“ на 44-годишен жител на Крумовград. След подаден сигнал и организирани издирвателни действия полицейски служители задържали съпричастен към случая жител на село Сливарка. Ключовете са намерени, иззети и върнати на собственика. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград извършва проверка. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини