Каримански стана съветник на финансовия министър

Бившият депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански е назначен за съветник на министъра на финансите Росица Велкова-Желева.

Финансистът бе подслонен от служебния кабинет само няколко дни, след като партията на Слави Трифонов се провали на изборите на 2 октомври и не влезе в парламента. От петък, 7 октомври, Каримански е назначен на трудов договор като съветник в Министерството на финансите.

От МФ казаха пред Mediapool, че Каримански е получил поста предвид началото на работата на 48-ото Народно събрание и предишния му опит като депутат и като председател на бюджетната комисия в предишния парламент.

Опитът на Каримански като народен представител е по-малко от година – от април до май 2021 г. в 45-ото НС, от юли до септември 2021 г. в 46-ото НС и от декември 2021 г. до август 2022 г в 47-ото НС. Той е бил председател на комисията по бюджет и финанси в последните два парламента. Каримански беше кандидат за депутат на ИТН и на изборите на 2 октомври, но партията не влезе в 48-ото Народно събрание.

През април Любомир Каримански не бе избран за управител на Българската народна банка, след като "Продължаваме промяната" твърдо отказа да подкрепи кандидатурата му и в крайна сметка "за" нея гласуваха само ИТН и ДПС, а ГЕРБ се ослушаха.

Каримански е поредният кадър на Слави Трифонов, който е трудоустроен в служебният кабинет на президента Румен Радев. През август Теодора Генчовска, която заемаше поста на външен министър в кабинета Петков, беше назначена като служебен зам.-министър на отбраната в екипа на Димитър Стоянов.

Друг кадър от партията на Слави Трифонов - Велислава Петрова, запази поста си на заместник-министър в Министерството на външните работи. По образование тя е имунолог и беше предложена за позицията от квотата на "Има такъв народ".

Министърът на отбраната Димитър Стоянов, чийто професионален и жизнен път преминава в сянката на Румен Радев има още един заместник-министър от кръга на ИТН. Това е Катерина Граматикова. Тя е юрист, работила е и в Комисията за защита на конкуренцията, а за последно бе началник на политическия кабинет министъра на регионалното развитие от квотата на ИТН Гроздан Караджов.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини