Руски Су-34 падна на жилищен блок в руския град Ейск

Изображение 1 от 4

    Руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 се разби в жилищна сграда в Йеск в понеделник вечер. Реактивното гориво се възпламени.

    Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия. Според съобщенията, самолетът е набирал височина при тренировъчен полет.

    Загинали са 13 души, включително три деца, според официалната информация на руското министерство на извънредните ситуации към 06:00 часа на 18 октомври. Уточнява се, че издирвателната операция е приключила, спасени са 68 души и са евакуирани повече от 360.

    След падането на самолета на първите пет етажа на жилищен блок е избухнал пожар на площ от 2000 квадратни метра. Към момента откритото горене е ликвидирано, извършва се оглед на апартаменти.

    Кремъл съобщи, че Путин е изслушал докладите на министрите и губернатора на Кубан и е възложил на ръководителя на региона, ръководителите на Министерството на извънредните ситуации и Министерството на здравеопазването да отлетят до Ейск, за да помогнат на пострадалите.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини