Удари и обстрел по Киев и Харков, руска ракета заличи жилищна сграда в Николаев

Руска ракета удари жилищна сграда в южния украински град Николаев, при един от три взрива, отекнали в града в ранните часове на днешния ден, съобщи очевидец, цитиран от Ройтерс.

Ракетата е разрушила напълно едно от крилата на сградата, която се намира в централен район на Николаев. На мястото се е образувал огромен кратер. По думите на очевидеца екип на пожарната е извадил от развалините тялото на мъж.

Когато ракетата ударила, обитателите на сградата се били укрили в мазето. Местен жител каза, че загиналият е бил в мазето на рухналото крило на сградата.

Според представител на  градските власти ракетата е била С-300.

Украински медии съобщават за обстрел по Николаев и областта от временно окупираната Херсонска област. Светлините в града изгаснаха, населени места в региона останаха частично без ток. През нощта в региона са свалени пет дрона камикадзе.

Сутринта във вторник, 18 октомври, руските нашественици продължават да атакуват територията на Украйна.

Харков

Кметът на Харков Игор Терехов съобщава за няколко експлозии в града. Според официални съобщения, ракетите са 8.

"Харков е под обстрел - имаше две серии от експлозии в града през пет минути. По предварителна информация районът на едно от промишлените предприятия в града е атакуван", каза той.

Харковското метро временно спря движението на влаковете, но скоро то беше възобновено.

Днепро

Също така в социалните мрежи се разпространяват снимки и видеоклипове, където се вижда дим след евентуални прилитания в Днепро.

Според ръководителя на Днепропетровската ОВА Валентин Резниченко руснаците са изстреляли две ракети по обект на енергийната инфраструктура в Днепро. В района има проблеми с водоснабдяването и електричеството.

"Има пожар и сериозни разрушения. Отделни райони на Днепро, Синелников и Василковка останаха без електричество. Една от помпените станции на Днепроводканал беше изключена. Има недостиг на вода на левия бряг на града. Всички служби ще започнат работаи веднага щом отмине опасността от нови атаки", каза той и призова за икономично потребление на електроенергия в близко бъдеще.

Има информация за експлозии и прекъсване на тока в Житомир, където руснаците са нанесли два удара на обект за захранване.

Експлозии в Киев

Работи противовъздушната отбрана в Киевска област, информацията потвърди началникът на ОВА Олексий Кулеба. Той подчерта, че не е трябва да се разпространяват снимки и видеозаписи с резултатите от работата на ПВО.

Има съобщения , че експлозии се чуват в столицата Киев, има прекъсвания на тока. По предварителни данни има три удара по съоръжение за електроснабдяване на левия бряг на Киев.

Кметът на Бровари Игор Сапожко потвърди, че в града са се чували взривове - противовъздушната отбрана е работила.

Освен това канали на Telegram съобщават за експлозии в Запорожие и за вероятна операция на противовъздушната отбрана. Засега информацията не е потвърдена от властите.

Между 04:40 и 08:20 часа е обявена въздушна тревога в цялата страна.

По това време вече имаше информация за атаки в района на Днепропетровск и Николаев.

След 6 сутринта стана известно, че в Кривой Рог се чуват експлозии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини