Димитровградчанинът Димитър Иванов - Капитана се сдоби с втора дъщеря

Димитровградският вентролог и актьор Димитър Иванов - Капитана се сдоби с втора дъщеря в навечерието на именния си ден, като за това се похвали самият татко чрез фейсбук.

37-годишния димитровградчанин и спътник на прочутия Бай Тъньо, изказа възхищение към всички жени - вие сте истински машини дами, вие притежавате нещо, за  което ние само можем да си мечтаем! С любов и благодарност се обърна и към съпругата си Ина - Снощи прекрасната ми и смела съпруга, която е истински герой, ми направи най-големия подарък. Направи ме татко за втори път! След една дълга нощ, на бял свят с изгрева, изгря и втората ни дъщеря! Благодаря ти Ина!!!

Биографията на Димитър Иванов - Капитана:

Образование и младежки години

Роден е на 22 юни 1985 г. в Димитровград, в семейство на лекари. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Иван Богоров“ – Димитровград. След това продължава образованието си в София и завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство – НАТФИЗ със специалност Актьорско Майсторство за куклен театър в класа на проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов през 2008 г.

Кариера

Професионалното му развитие продължава с авторската пиеса „Разкази от Бъчвата“ (2010) – реж. Димитър Стефанов, с която успява да спечели Главна мъжка роля на международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ (2011). От 2012 г. е щатен актьор в трупата на Столичния куклен театър. Някои от по-значимите представления, в които е участвал са „Бурята“ по Уилям Шекспир – реж. Катя Петрова (спектакълът е отличен с награда Икар), „Жокер“ – реж. Петринел Гочев, „Красавицата и Звяра“ – реж. Елица Петкова, както и редица други спектакли за най-малките зрители.

През 2019 г. се явява в Кастинга за актьори в „Шоуто на Слави“ с хумористичен скеч с Бай Тъньо. Със своето представяне успява да привлече вниманието на журито и получава предложение от Слави Трифонов, в което водещият на шоуто се ангажира да плати изцяло разноските по обучението на Димитър по вентрилоквизъм в чужбина. По време на обучението си, Капитана получава теоретично и практическо съдействие от някои от най-добрите американски и словашки вентролози, които му помагат в усвояването на техниката на говорене без да мърда устните си. Така Димитър Иванов – Капитана се превръща в първия български вентролог и стендъп комик.

Още същата година, Капитана и куклата му Бай Тъньо тръгват на турне с първото си съвместно стендъп шоу „Беше ми 100лично“, което посещава 20 български града[. През 2020 г. той подготвя ново шоу „Образцов дом“, с което затвърждава позициите си в стендъп комедията и прави второ национално турне, в което са включени 24 града[4], а в шоуто се появява нова кукла с образа на Истерия Петрова, олицетворяващ българският държавен служител. Сериозен тласък за успеха на шоутата му оказват социалните мрежи, в които Капитана и Бай Тъньо набират голяма популярност.

През 2021 участва в първите национални награди за стендъп комедия в България „Златен микрофон“, на които печели Наградата на публиката и остава на почетната стълбичка в другите 2 категории Награда на гилдията и Награда на журито

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини