Новите столове за театъра са "уникално грозни"

Кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че доставените нови столове за основно ремонтирания театър "Апостол Карамитев" са "уникално грозни". По думите на градоначалника, доставените столове нямат нищо общо с мострата, която е била представена от фирмата-доставчик.

Столовете които са били поръчани по мостра от доставчика!

Доставените столове!

Облечките на столовете са с цип, като на домашна възглавница!

След монтажа облечките на столовете се късат!

Получените столове не са тапицирани, а с облечки като за възглавници и няма как да придобият добър вид. Вероятно и изработката не е качествена, защото част от облечките се късали при монтажа.

В димитровградския театър, до началото на ремонта бяха столовете, които са били първите кресла на Народния театър „Иван Вазов”, като на едно от тях е стоял Борис ІІ. Подмяната трябваше да осигури по-голям комфорт на зрителите, като бъдат подменени с нови, по-удобни такива.

Кметът на Димитровград смята, че ще се стигне до съд, защото след негов сигнал до фирмата-доставчик за това, че столовете не отговарят на направената поръчка, от там е отговорено, че всичко е според изискванията. Според общината новите столове са много ниско качество и не трябва да бъдат монтирани в обновявания театър. Вероятно ще се стигне до закупуването на нови столове за сметка на общинския бюджет, докато приключи съдебния спор, дали доставените столове отговарят на изискванията на поръчката. Покупката на нови столове вероятно ще бъде на стойност над 140 000 лева.

Проектът за ремонта на театъра е на стойност 2 086 287.01 лв., от които 1 773 343.95 лв. европейско и 312 943.06 лв. национално финансиране, като сградата и вътрешните пространства ще получат изцяло нов облик. В театъра ще бъдат подменени настилки, залата на театъра ще бъде изцяло ремонтирана с нова подова настилка, реставрация на орнаментиката на тавана, чисто нови седалки, ново сценично осветление и нова модерна озвучителна техника. Театърът ще бъде климатизиран и ще се изгради природосъобразно отопление на газ. Сцената ще бъде реконструирана, ще се изгради въртящ се подиум. Ще бъдат ремонтирани и гримьорните и спомагателните пространства.

Гледайте повече във видеото към материала!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини