3 красавици от Хасковско ще спорят за короната на „Мис България“

    3 красавици от Хасковско ще участват в националния конкурс „Мис България“, който ще се проведе на 10 ноември 2022 г. в София. Това съобщи Адриана Добрева – регионален мениджър за Хасковска област на модна агенция „Интерсаунд“, която държи правата на модното събитие.

    За короната ще спорят 19-годишната Боряна Гунчева от Хасково, 21-годишната Елван Хамди, която ще представя Кърджали, но е родом от Хасково и 20-годишната Алейна Ембие от Свиленград.

    Боряна е завършила Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Сега е в първи курс в Стара Загора със специалност медицина. „Насочих се към тази професия, защото майка ми е лекар, имам и покойни родни, които също бяха известни лекари в Хасково. И аз също реших да наследя тази професия“, каза младата хасковлийка. Моделството й станало второ хоби след ученето от май тази година, когато спечелила короната на регионалния конкурс в Хасково.

    Елван е завършила СУ „Васил Левски“ в Хасково. Сега е в трети курс във филиала в Хасково на Тракийския университет и учи за медицинска сестра. „Харесва ми професията и искам да я работя, но бих се радвала да работя и в сферата на модата“, каза тя. Преди се  е занимавала с танци, балет, бойни изкуства. Каза, че сега ходи на тренировки по ММА и посещава фитнес.

    Алейна не присъстваше на представянето днес, но тя също е студентка в първи курс в Стара Загора със специалност Медицина.

    Конкурсът в столицата ще се проведе за 8-а година. В него ще участват общо около 20 момичета от различни градове на страната. Те ще дефилират в 4 тура – обща хореография, с бански, със спортно-елегантни тоалети и с официални рокли на известен дизайнер. Преди модния форум, на 6 ноември момичета ще заминат за Банско, където ще проведат репетиции и подготовка за конкурса.

    „Нашите момичета са интелигентни, изглеждат добре. Отиваме с очаквания за успехи“, каза Адриана Добрева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Им
      Има грешка
      2 0
      14:50, 13 ное 2022
      Явно тоя дето е писал статията е объркал думата Краставица с красавица, изключително посредственни момичета, без никакви лицеви или телесни характеристики да бъдат мис каквото и да било
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини