Деца и родители купиха храна и нахраниха животните в зоопарка в Хасково

Изображение 1 от 5

    ​Деца и родители закупиха храна и нахраниха животните в зоопарка в Хасково. Малчуганите са от 4-та „Б“ група „Пчелички“ от детска градина №19 „Щурче“.

    Инициативата е на директора на учебното заведение Христина Петкова и учителите от групата Петя Недялкова и Мария-Михаела Желязкова. Доброволчеството е част от работа им по минипроект „Подай ръка и предай нататък“ в градината. За целта беше поставена кутия, в която родителите даряваха средства за закупуването на храна за животните от зоопарка. Идеята беше приета изключително радушно, както от родителите, така и от децата и учителите. За кратко време бе събра немалка сума, с която бе закупена храна за животните след предварителна заявка и консултация с директора и ветеринарния лекар на зоокъта в град Хасково.

    Лошото време вчера не спря ентусиазма на деца, родители и учители, които дойдоха при животните не просто на разходка, а за им донесат закупената храна и да научат нещо ново. Там ги очакваха биологът, ветеринарният лекар и директорът на зоопорка Валентин Ахтаров. Изнесената беседа за начина на живот, хранене и грижи за обитателите на зоопарка впечатлиха децата и те обещаха да бъдат добри помощници на хората, които полагат грижи за животните. Директорът благодари на децата, учителите и родителите за добрината и ги увери, че те вече са част от екипа на зоопарк Хасково.

    Да бъдеш добър, съпричастен и грижовен към най-беззащитните и зависещи от хората биологични видове се възпитава най-вече в предучилищна възраст, която е и най-сензитивният период в детското развитие. Минипроект „Подай ръка и предай нататък“ на група „Пчелички“ продължава и с други инициативи, насочени към прояви на добротворчество още от най-ранна детска възраст.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини