Контрабанда от 35 пистолета е разкрита по границата ни с Турция

Контрабанда от 35 пистолета е разкрита по границата ни с Турция намитнически пункт „Капитан Андреево“.

Пратката е засечена преди два дни, на 15-ти ноември на пропускателния пункт при проверката на микробус „Фолксваген“ с чужда регистрация. Превозното средство пътувало от южната ни съседка за Германия. Шофьорът му бил сам. От прокуратурата уточниха по-късно, че мъжът е с българско и турско гражданство.

Бусът е отклонен за щателна проверка, като е приложен метода „анализ на риска“. При претърсването му в естествени кухини на лявата врата и около двигателния отсег, митническите служители откриват 35 пистолета и 3 празни пълнителя за такива оръжия. Още един такъв празен пълнител е изваден от якето на шофьоре при извършване на личен преглед.

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

На шофьора,на 47 години, е повдигнато обвинение. Задържан е за 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за взимане на постоянна мярка за задържане под стража.

В хода на разследването е установено, че контрабандно пренесените огнестрелни оръжия са самоделно направени и са годни за употреба.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини