Къде са безплатните газови и пелетни котли

Днес на пресконференция кметът на Димитровград и главният юрисконсулт Тодор Иванов дадоха иформация за хода по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление".

До момента са поставени безплатно над 2 000 климатика, което е над 90% от одобрените по програмата. Но по другите звена за монтиране на газови и пелетни котли процедурите се бавят и едва ли ще бъдат монтирани за този отоплителен сезон, заяви кметът Димов.

Има проблем с процедурата за доставка и монтаж на газовите и пелетните котли, процедурата е подновявана вече 3 пъти, поради това, че участващите фирми не отговарят на параметрите на обществената поръчка. Процедура за доставка на пелетни котли е обжалвана от фирма, която смята че поради текстовете на поръчката е дискридитирана и не може да участва в  обществената поръчка, в момента делото е във ВАС и се очаква неговото решение, преди което не може да се продължи процедурата. Общината смята да предприеме стъпки по процедура за директно договаряне, каквато възможност имала и така да определи сама доставчика без обществена поръчка.

Около 600 семейства очакват безплатното преминаване на алтернативното отопление на газ и палети.

Повече гледайте във видеото към материала!

За да получавате бързо и удобно нашите новини се регистрирайте във вайбър канала на Dimitrovgrad.BGvesti.NET от ТУК!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини