Проведоха открит урок по плуване в димитровградска детска градина

Изображение 1 от 3

    Открит урок по плуване проведоха днес децата от детска градина „Пролет” в присъствието на кмета на общината Иво Димов, експерти от образованието, директора на детската градина, учители и родители. Детска градина „Пролет” е единствената градина в община Димитровград, в която има плувен басейн. 

    „За последните две години община инвестира над 100 000 лв. в ремонта на басейна на детската градина. Направихме основен ремонт на вентилационна инсталация на басейна, ремонтирахме покривната конструкция, машинното, физкултурния салон, басейна и високото покривно тяло. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване със средства от общинския бюджет инвестирахме над 65 хил.лв. за последните четири години и резултата е налице.  Политиката ни е за подобряваме базата за обучение, отглеждане, спорт и занимания на децата, за да създаваме условия за по-здрави и двигателно активни деца. Всичко това е, за да се подобри средата за децата”, каза кмета Иво Димов и поздрави ръководството за инициативността и добрата работа.

    „Заниманията по плуване се провеждат всеки ден, в рамките на 30 минути от треньора Иван Илиев, а интереса и желанието на децата към плуването е голям.”, сподели директорката на детското заведение Тонка Александрова и добави, че благодарение на подкрепата от страна на общината басейна работи и детската градина е с подобрена материална база. Александрова добави, че освен средствата от общината детското заведение има реализирани два проекта по програми и спечелен трети по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда,  по която предстои да бъде изградена площадка по безопасност на движението. 

    Басейна в ДГ "Пролет" е направен през 1984г. Тренировките по плуване все провеждат всеки делничен ден от 15.30ч., в рамките на 30 минути. Плуване тренират общо 53 деца от II-ра, III-та и IV-та група, чийто родители са изразили желание за това.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини