130 талантливи димитровградски деца получиха общински стипендии на стойност 30 000 лв.

    Кметът на община Димитровград Иво Димов и председателят на общинската комисия по образование Тодор Тодоров, връчиха в два поредни дни 130 лични стипендии на талантливи деца от града. Финансовите стимули се даваха за заслуги за учебната 2021- 2022 година. За следващата учебна година сумата за стипендии ще бъде увеличена по предложение на Тодор Тодоров от 30 000 на 40 000 лева.

    Кметът на Димитровград Иво Димов връчи стипендии на талантливи деца и младежи за успехи в образованието

    След 2-годишно прекъсване поради пандемията на организирането на официална церемония в зала "Гросето" на ОбС Димитровград, традицията се завърна отново. На церемонията по връчванията на финансовите стимули бяха отличени талантливи димитровградски деца и младежи за техните успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта.

    Най-много отличени деца имаше от димитровградското основно училище ОУ "Алеко Константинов" - на 40 алековци бяха връчени стипендии на обща стойност 7 000 лв. Втори по брой отличени деца са от ПМГ "Иван Вазов" с 30 наградени, следвани от ОУ "Пенчо Славейков" - 25 деца, СУ "Любен Каравелов" 11, ПЕГ "Иван Богоров" - 8. Две бяха наградените деца от ОУ "Христо Ботев” с. Крепост, както и деца от димитровградски училища, но вече започнали да учат в други градове. Със стипендии за успехи бяха отличени и 6 деца от детските градини в града.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини